Følg Rørentreprenørene Norge

Klimadepartementet strammer grepet mot oljefyring fra 2020: Nå haster det for 60-80.000 norske husstander!

Pressemelding   •   jun 26, 2017 08:00 CEST

Har du en slik stående? Nå haster det å bli kvitt den.

Forhåpentligvis får vi en lang varm sommer, men evig varer den uansett ikke. Tenker du kulde når sola varmer som mest, har du tid til å bli kvitt oljetanken før kulda setter inn. De som forventet en utsettelse av forbudet mot fyring med fossil energikilde kan plutselig få det travelt.Nå blir det formelt innført. Et smart sted å begynne er å kontakte rørleggeren for å få oversikt over støtteordningene.

Myndighetene har varslet forbud mot fossilt brensel (olje) fra 2020 og i juni ble varselet gjort formelt: Fra 2020 er det ubønnhørlig slutt på oljefyring.
Estimater viser at det befinner seg mellom 60-80.000 oljefyringsanlegg i norske husstander. Dersom alle disse skal skiftes ut før 1.1.2020 betyr det at mellom 75-100 anlegg må skiftes hver eneste arbeidsdag fremover. I tillegg kommer de omlag 20.000 oljefyringsanleggene som befinner seg i yrkesbygg og borettslag.
For gode konkurrerende tilbud på utfasing lønner det seg dermed ikke å vente til siste innspurt.
Rørleggere som spesialiserer seg på installering av vannbårne oppvarmingssystemer kan hjelpe deg med oversikt over støtteordninger og praktisk gjennomføring for å få penger tilbake.

En rekke tiltak gir deg rett til å få tilbake deler av utgiftene mot at du kan fremvise kvittering. Du kan få støtte til flere tiltak som baserer seg på overgang til vannbårne varmeløsninger. For eksempel:

  • Installering av luft-vann varmepumpe (Luft til luft utløser ikke støtteordning).
  • Installering av væske-vann varmepumpe
  • Installering av avtrekksvarmepumpe
  • Fjerning av oljekjel og tank kan utløse rett til støtte om du erstatter den med fornybar energikilde.
  • Utskiftning av oljekamin som erstattes med fornybar varmekilde
  • Installering av solfanger som varmer opp vann
  • Ombygging til vannbårne oppvarmingsløsninger i eksisterende bolig

Det er altså ikke selve oljefyren i seg selv som blir ulovlig fra 2020, men å bruke tradisjonell fyringsolje blir ulovlig. I praksis betyr det kan du kan skifte ut tradisjonell fyringsolje med miljøvennlig bio-olje. Men det forutsetter at du har en oljefyrkjele som ikke er altfor gammel. Dette er ikke noe du kan gjøre på egenhånd, men rørleggeren kan bistå med nødvendig rensing av anlegget og klargjøring for bio-olje.

Petroleumsinstituttet har nylig presentert en bransjestandard for biofyringsolje. Nå stilles det klare krav som gjør det enklere å velge biofyringsolje.

Husk også at du kan kombinere flere tiltak som for eksempel installering av varmepumpe og ombygging til vannbåren varme. Er du usikker på hvilke løsninger som finnes og hva som passer for din bolig, kan det være smart om å ta en gjennomgang med en energirådgiver. Mange selger dette som et produkt til fastpris. Snakk med rørleggeren din!

For ytterligere informasjon:
Fagsjef Energi og Miljø Eli H. Heyerdahl Eide
Mobil: +47 992 44 779
eli@rornorge.no

Rørentreprenørene Norge er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak av ulik størrelse og markedsorientering. Rørentreprenørene Norge er tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon og Byggenæringens Landsforening. Organisasjonen ble stiftet i 1913. www.rornorge.no

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Agree With Privacy Policy